Ana Sayfa
Müdürlük
Şube Müdürlüğü

Hakkımızda

Üniversitemizin beslenme, kantin ve kafeterya denetleme hizmetleri Kafeteryalar ve İşletmeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Üniversitemiz Esentepe Kampüsü öğrenci ve personel yemekhaneleri ile Rektörlüğümüze bağlı birimlerde bulunan yemekhanelerde öğrenci ve personelimize hijyenik bir ortamda gıda güvenliği ilkeleri çerçevesinde yemek hizmeti verilmektedir.

Müdürlüğümüz bünyesinde 2 gıda mühendisi ve 1 diyetisyen görev yapmakta olup yemeklerimizde kullanılan tüm ham maddelerin kalite ve diğer gerekli olan belgeleri kontrol edildikten sonra teknik şartnamemizde bulunan gıda evsafı bölümünde istenilen kalite kriterlerine göre ürün kabulü yapılmaktadır. Mönüler (ekmek hariç) Üniversite öğrencilerinin günlük enerji gereksiniminin yarısını karşılayacak şekilde 900 –1200 cal olarak tarafımızca hazırlanmakta aylık yemek menümüz web sayfamızda yayınlanmaktadır. Ayrıca vejeteryan öğrencilerimiz içinde etsiz ana yemek seçeneğimiz bulunmaktadır.

Menü hazırlama komisyonumuz tarafından hazırlanan menü doğrultusunda yemek hizmetlerinin ihale edildiği firma tarafından yemek üretimi gerçekleştirilmektedir. Esentepe Kampüsü personel yemekhanesi (3 salon-4 yemek servis ünitesi) ve öğrenci yemekhaneleri(kampüs içi) (3 salon-8 yemek servis ünitesi) ile Eğitim Fakültesi yemekhanesi (2 salon-2 yemek servis ünitesi), Tıp Fakültesi yemekhanesi (1 salon-2 yemek servis ünitesi), Sağlık Hizmetleri M.Y. O yemekhanesi (1 salon-1 yemek servis ünitesi), Diş Hekimliği Fakültesi yemekhanesi (1 salon-1 yemek servis ünitesi) birimlerinde kartlı turnike (otomasyon) sistemi uygulaması yapılmakta ve yemek servis hizmeti sunulmaktadır.

Bir yılda öğrenci ve personelimize 1.500.000 civarında yemek servisi yapılmaktadır. Öğrenci ve personelimize seçmeli ana yemek imkanı sunarak toplamda 4 kap yemek servis edilmektedir.

Üniversitemiz bünyesinde başta Esentepe Kampüsü olmak üzere Rektörlüğümüze bağlı tüm birimlerde kantin ve diğer işletmelerin denetleme hizmeti verilmektedir.