Ana Sayfa
Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

1) Yemek hizmetinden nasıl faydalanabilirim?

Öğrenci kartınıza merkez öğrenci yemekhanesi bina girişinde yer alan para yükleme noktasından ya da  https://odeme.sakarya.edu.tr/ adresinden ya da Akbank cep şubesinden para yükleyerek kartınızı yemekhanede bulunan turnikeden okutup yemek hizmetinden faydalanabilirsiniz.

2) Öğrenci yemek bedeli ne kadardır?

15 TL. karşılığında yemek hizmetinden faydalanabilirsiniz.

3) Öğrenci kartım ile aynı günde kaç kere yemek yiyebilirim?

Öğrenci kartınız ile öğlen ve akşam yemeklerinde 1 kez olmak üzere günde 2 kez yemek yeme hakkınız bulunmaktadır.

4) Öğrenci kartım yanımda yoksa yemek hizmetinden nasıl faydalanabilirim?

Öğrenci kartınız yanınızda bulunmuyorsa, fiş alarak yemek hizmetinden faydalanabilirsiniz.

5) Yemek bursum olmasına rağmen 2. kez yemek hizmetinden bursumla neden faydalanamıyorum?

Yemek bursu günde 1 kez yemek hakkı vermektedir. 2. kez yemek hizmetinden faydalanmak için öğrenci kartınıza para yüklemelisiniz.

6) Yemekhanelerimizde kaç kap yemek servisi yapılmaktadır? Yemek menülerini nereden takip edebilirim?

Yemekhanelerimizde ana yemek seçmeli olmak üzere 4 kap yemek servisi yapılmaktadır. Günlük ve aylık menüleri http://www.menu.sakarya.edu.tr adresinden takip edebilirsiniz.

7) Yemekhanelerimizde servis edilen seçmeli ana yemeklerden biri neden erken bitiyor?

Yemekhanelerimizde servise sunulan seçmeli ana yemekler birbiri ile orantılı miktarda üretilmekte olup tercih edilen ana yemek önce bitip yemek servisine kalan ana yemek ile devam ediliyor.

8) Yemekhane açılış ve kapanış saatleri nedir?

Esentepe kampüsü merkez öğrenci yemekhanesinde 10.30 ile 18.30  saatleri arasında yemek hizmetinden kesintisiz olarak faydalanabilirsiniz. Rektörlüğümüze bağlı diğer birim yemekhanelerimiz birim yetkililerinin öğrenci talepleri doğrultusunda belirlediği saat aralıklarında hizmet vermektedir.

9) Yemek hizmeti ile ilgili öneri istek ve şikâyetlerimizi nereye iletebiliriz?

Öneri istek ve şikayetlerinizi, yemekhanede bulunan beyaz masaya şahsen başvurarak ya da öneri istek ve şikayet kutusuna form ile veya Üniversitemiz Kalite Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

 

10) Servis edilen yemek miktarının az olduğunu düşünüyorum ne yapmalıyım?

Yemekler teknik şartnamedeki reçeteler baz alınarak üretilmektedir. Miktarın az olduğunu düşünmeniz halinde yemek yemek üzere masanıza oturmadan konuyu beyaz masa görevlilerine ileterek yemeğinizin kontrol edilmesini isteyebilirsiniz.

11) Kayıp kart ve eşyalarımıza nasıl ulaşabiliriz?

2. kat öğrenci yemekhanesinde yer alan kayıp eşya panosunu kontrol ederek beyaz masa görevlilerine konuyu iletebilirsiniz.

12) Yemeklerde kullanılan etler nasıl kontrol ediliyor?

Etler yemek firması tarafından tedarikçilerinden temin edilmektedir. Firma ürün tedarik etmek istediği et firmasının  ruhsat ve işletme onay belgesini idaremize sunmaktadır . İlgili firmanın uygun görülmesi durumunda her ürün kabulünde veteriner sağlık raporu ve araç dezenfeksiyon belgelerini sunmaları gerekmektedir. Sunulan evraklar üzerinden https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ sitesinden hayvanların küpe sorgulamaları yapılmaktadır. Hayvanlar 2 kol ve 2 buttan oluşmak üzere 1 takım halinde karkas olarak muayene kabul komisyonumuzun kontrolüne sunulmaktadır. Kontrolleri yapılan karkaslar yemek firmasının tecrübeli kasapları tarafından parçalanmak üzere mutfağımızda bulunan et işleme odasına alınmakta ve burada kuş başı et, kıyma vb. işlenmektedir.

13) Kullanılan bazı ürünlerin markalarını öğrenmek istiyorum kiminle görüşmeliyim?

Beyaz masa görevlileri ile konuyu paylaşarak diyetisyen ya da gıda mühendisleri ile görüşme talebinde bulunabilirsiniz.

14) Et içeren yemek tüketmek istemiyorum. Farklı bir seçenek var mı?

Günün menüsüne uygun etsiz ana yemek seçeneğimiz bulunmaktadır. Yemek dağıtım görevlilerine durumu belirterek etsiz yemek seçeneğinden faydalanmak istediğinizi bildirebilirsiniz..